Achmea / Zilveren Kruis


Elke zorgverzekeraar maakt met een aantal zorgverleners afspraken over de kwaliteit, prijs en service van de te verlenen zorg. Gezondheidscentrum Het Zand heeft deze afspraken gemaakt met zorgverzekeraar Achmea. Deze afspraken worden altijd overgenomen door andere zorgverzekeraars. Het maakt voor u als patiënt van Gezondheidscentrum Het Zand dus niet uit bij welke zorgverzekeraar u bent aangesloten.

Samen met zorgverleners heeft Achmea gekeken hoe de toegang tot veel voorkomende behandelingen verbeterd kan worden en gezocht naar manieren om nieuwe, betere behandelmethodes toe te passen. Die samenwerking heeft een pakket verbeteringen in de vorm van 'zorgarrangementen' opgeleverd.

In de Zorgzoeker vindt u alle zorgverleners en leveranciers die Achmea gecontracteerd heeft en met wie zij kwaliteitsafspraken hebben gemaakt. Daarnaast vindt u hier informatie over extra services die zorgverleners leveren. Wilt u liever persoonlijk zorgadvies dan kunt hiervoor terecht bij de medewerkers van de afdeling Zorgbemiddeling. Zij hebben inzicht in kwaliteitsverschillen en wachttijden variërend van ziekenhuis tot kraamzorg en verloskundigen. Voor advies over hulp na een ziekenhuisopname, schakelt u de Zorgregelaar in. 

Daarnaast kunt u, als u aangesloten bent bij Achmea of een van de merken van Achmea, met behulp van de online zorggids makkelijk en snel een zorgverlener, ziekenhuis en/of hulpmiddelenleverancier vinden. Met een overzichtelijke kaart toont de zorggids de zorgverleners in de buurt. Te zien zijn de contactgegevens, maar ook of de zorgverlener een overeenkomst met uw zorgverzekering heeft, en welk type overeenkomst. Zo kunt u kiezen uit zorgverleners met wie er goede afspraken zijn gemaakt over kwaliteit en patiëntvriendelijkheid.